18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Pronađeno 20 napadača na Vučića, smijenjen tužilac

BEOGRAD – Imena između 15 i 20 osoba koje se sumnjiče za napad na premijera Srbije u Potočarima biće u narednim danima dostavljena Savejtu ministara BiH, saznaju „Novosti“.

„Napadači su pripadnici ekstremističke grupe „Crni labudovi“ i borci bivše armije BiH koji su tijesno povezani s Naserom Orićem i radikalnim krilom SDA i malo poznata formacija „Antidejton“, otkrili su „Novostima“ bezbjedonosni izvori.

Prema informacijama lista, obaviještene su i naše vlasti, a najavljeno je i da će ministar bezbjednosti BiH izaći u javnost sa konkretnim mjerama.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović, sugeriše da se ne smije stati samo na osobama koje su atakovale na premijera Vučića.

Dok se čekaju imena napadača, smijenjen je tužilac Ismet Šuškić, kome je u Tužilaštvu BiH povjerena istraga o napadu u Potočarima. Taj posao sada vodi njegov šef, tužilac Božo Mihajlović, koji je na čelu Odsjeka za organizovani kriminal Tužilaštva BiH.

U Tužilaštvu BiH očigledno nisu bili zadovoljni onim što je Šuškić uradio, pa je predmet ustupljen iskusnom tužiocu, poznatom i po tome što je pronašao i optužio krivca za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg komandanta specijalne jedinice „Panteri“ Vojske Republike Srpske i funkcionera MUP RS.

Do sada je Tužilaštvo BiH saslušalo samo trojicu osumnjičenih, za koje Šuškić i nije tražio pritvor, smatrajući da za tako nešto ne postoji zakonski osnov.

„Od tužioca Mihajlovića očekuje se sada da reaguje što prije u istrazi. Već narednih dana, moguće je očekivati nova privođenja, hapšenja i saslušanja“, rekao je sagovornik „Novosti“ iz Tužilaštva.

„Insistiramo da se što prije objelodane imena napadača, ali nam je od velike važnosti da se otkriju ne samo neposredni izvršioci nego i identitet inspiratora koji se eventualno iza njih kriju.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se