12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Pronađen ostatak „Boinga 777“?

KUALA LUMPUR – Dio broja na ostacima aviona pronađenih na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu potvrđuje da je to predmet sa aviona tipa „Boing 777“, rekao je danas zamjenik malezijskog ministra za saobraćaj Abdul Aziz Kapravi.

„Na osnovu dijela broja, potvrđeno je da je to letjelica `Boing 777`. Tu informaciju dobio sam od `Malezija erlajnza“, rekao je Kapravi francuskoj novinskoj agenciji Frans pres.

Australijske vlasti, koje su učestvovale u potrazi za nestalim avionom „Malezija erlajnza“, ranije su saopštile da su „sve više uvjerene“ da su ostaci pronađeni na ostrvu dijelovi nestale letjelice.

Premijer Malezije Nadžib Razak rekao je ranije da je ostatak olupine, za koji se vjeruje da je dio krila, poslat u francuski grad Tuluz na dalje ispitivanje.

Juče je pronađen i dio putničkog kofera nedaleko od ostataka krila za koje se vjeruje da je dio aviona kompanije „Malezija erlajns“ koji je nestao u martu prošle godine na letu „MH370“.

Avion kompanije „Malezije erlajnz“, koji je u martu 2014. godine nestao sa radarskih ekrana sa 239 putnika i članova posade, jedini je „Boing 777“ nestao iznad Indijskog okeana.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se