10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Prioritet Vlade RS reforma zdravstva i javnih preduzeća

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da su prioriteti Vlade Srpske reforma zdravstvenog sektora i javnih preduzeća, uključujući „Željeznice Srpske“, kao i stvaranje što bolje poslovne klime.

Cvijanovićeva je u razgovoru sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH i Crnoj Gori Tatjanom Proskurjakovom pozdravila ratifikovanje Sporazuma o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta BiH i Medunarodne banke za obnovu i razvoj, koji je, kako je ocijenila, na dobrobit Republike Srpske i njenih gradana.

Na sastaku je predstavljen nacrt novog okvira partnerstva /CPF/, kojim su definisane aktivnosti Svjetske banke u BiH za narednih pet godina, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošcu.

Cvijanoviceva je naglasila da je predstavljena strategija kompatibilna reformskim procesima koje sprovodi Vlada Republike Srpske u skladu sa ciljevima definisanim Ekonomskom politikom za ovu godinu.

Na sastanku je rečeno da je cilj Svjetske banke da, sa vlastima u BiH, izradi strategiju zajednickog rada koja je zasnovana na analizama potreba, planovima vlada i iskustvu Svjetske banke.

Proskurjakova je izrazila zadovoljstvo što je Vlada Republike Srpske prva usvojila Reformsku agendu za BiH.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se