10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Počelo asfaltiranje dionice regionalnog puta Srebrenica – Zeleni Jadar (foto)

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da je danas počelo asfaltiranje dionice regionalnog puta Srebrenica -Zeleni Jadar, čime je počela realizacija projekta koji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio prilikom posjete ovoj opštini u aprilu.

Duraković je istakao da će sredstva za rekonstrukciju puta Srebrenica – Zeleni Jadar obezbijediti Vlada Republike Srpske.

„Sva obećanja se realizuju i zahvalan sam predsjedniku Dodiku za principijelnost i dosljednost, te za razumijevanje potreba ove opštine“, naglasio je Duraković.

On je pojasnio da je sa predstavnicima firme „Putevi Republike Srpske“ dogovoreno da se etapno rekonstruiše ovaj regionalni put.

„Prva dionica od jednog kilometra već je sanirana, kolovoz je proširen, bankine su postavljene i danas je preduzeće ‘Zvornik-putevi’ počelo sa presvlačenjem novim asfaltom“, kaže Duraković.

Prema njegovim riječima, uporedo se vodi zakonska procedura za izbor izvođača radova za rekonstrukciju preostalih 11 do 12 kilometara ovog puta.

Duraković je precizirao da je utvrđena dinamika rekonstrukcije i do kraja ove građevinske sezone, zahvaljujući razumijevanju i uticaju predsjednika Dodika, biće uređena, rekonstruisana i novim asfaltom presvučena cijela dionica ovog putnog pravca koji je u izuzetno lošem stanju i rizičan za odvijanje saobraćaja.

„Predsjednik Dodik je prilikom posjete Srebrenici obećao i sredstva za nabavku sanitetskog vozila za prevoz oboljelih koji koriste hemodijalizu i postupak nabavke je u toku. Takođe, realizuje se uplata 50.000 KM za obilježavanje predstojećih godišnjica stradanja u ovoj opštini, a počela je i obnova regionalnog puta“, naglasio je Duraković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se