15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Pavlović: Odbaciti politiku prošlosti

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović izjavio je da je stav Opštinskog odbora ove stranke da je Srebrenici potrebna nova politika koja se mora ograditi od prošlosti i nasilja, koja treba da se ogleda u zajedništvu i ekonomskom prosperitetu, čime bi bio spriječen njen demografski kolaps.

Pavlović kaže da je to moguće ostvariti otvaranjem novih radnih mjesta u privredi i posebno poljoprivredi, te boljim korištenjem postojećih prirodnih resursa kao što su mineralne vode, šume i rude.

Prema njegovim riječima, politika „vraćanja unazad“ neće donijeti ništa dobro.

„Treba da se ogradimo od retrogradne politike i svih elemenata koji narušavaju etničke odnose. Međusobne probleme treba da rješavamo dijalogom uz međusobno uvažavanje i kompromise. Potrebno je da svi damo doprinos da naredna obilježavanja stradanja Srba i Bošnjaka u ovoj opštini proteknu u miru i saosjećanju sa bolom onih koji su izgubili svoje najmilije“, poručio je Pavlović.

On je istakao da su tendenciozna pisanja raznih peticija i deklaracija, kao i izvještavanja o obilježavanju julskih stradanja u Srebrenici usmjerena protiv svih građana ove opštine.

„Ograđujemo se od takve politike i predlažemo i drugima da se okrenu budućnosti, zajedničkom životu i radu u okolnostima i vrijednostima različitosti kakve su vijekovima prisutne na ovim prostorima“, poručio je predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se