23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Patriotizam je otvaranje novih radnih mjesta

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić izjavio je da je sada patriotizam pomoći da se otvore nova radna mjesta, da se razvije poljoprivreda i da se živi u miru, a da je devedesetih godina prošlog vijeka bio nešto drugo.

„Svi oni koji u posljednje vrijeme dodaju ulje na vatru u odnosima u BiH imaju svoju politiku konflikta. Mi nismo za politiku konflikta. Nažalost, postoje snage i u Republici Srpskoj, a svakako i u Federaciju, koje čitavu politiku baziraju na sukobu“, rekao je Bosić novinarima u Prijedoru, gdje je danas SDS obilježio krsnu slavu Petrovdan.

On je poručio da SDS vodi politiku koja ni na kakav način neće ugroziti budućnost i opstanak Republike Srpske i da niko nema pravo na avanturističku politiku koja bi ugrozila interese srpskog naroda.

„Pokušavamo da ne zatežemo odnose nego da nađemo zajednički ineters, a dovoljno je prostora za to. Republika Srpska mora postati pravna država i obračunati se sa kriminalom i korupcijom da bi imala budućnost, a ne da joj ljudi odlaze“, naveo je Bosić.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da je SDS velika politička stranka koja ima istorijsku ulogu u Republici Srpskoj od nastanka do danas.

„Nažalost, razvoj događaj u Republici Srpskoj u više od dvije decenije je takav da ta uloga istrijska uloga SDS-a ostaje stalno aktuelna i stalno su na dnevnom redu vrlo teška pitanja u kojima je nemoguće zaobići SDS i partnerske stranke“, naveo je Čavić.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušan Berić rekao je da je Savez za promjene na opštim izborima u oktobru 2014. godine osvojio 11.500 glasova i da se može očekivati da ta politička grupacija sa sadašnjeg drugog izbije na prvo mjesto u Prijedoru i dobije svog gradonačelnika, prvi put nakon 2000. godine.

Prije slavskog obreda, delegacija stranke položila je cvijeće na centralni spomenik srpskim borcima stradalim u otadžbinsko-odbrambenom ratu i spomen-obilježe Jovana Raškovića.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se