20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Opozicija nema kapacitet da raspravlja o cijeni struje

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Čelincu da opozicija nema kapacitet da u Narodnoj skupštini Republike Srpske raspravlja o cijeni električne energije.

„Prije nekoliko sedmica imali su 39 potpisa za održavanje posebne sjednice parlamenta na kojoj bi bilo raspravljano o poskupljenju struje, pa su taj kapacitet sveli na 33, a sada ako odluče da raspravljaju o ovome mogu biti u situaciji da imaju 20 glasova podrške“, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je sada besmisleno raspravljati o cijeni struje, jer ima mnogo važnijih tema, dodavši da je riječ o politikanstvu opozicije i pokušaju da se dodvore biračima.

Premijer Srpske kaže da ima toliko otvorenih procesa i „ranjivih mjesta“ na koja treba ukazati i gdje se treba pokazati ozbiljnost, koje kod opozicije nema.

„Vlada nije nadležna da se bavi poskupljenjem struje, nego regulator. Govorili smo o njenom minimalnom poskupljenju, a i prijedlog regulatora nije bio veliki udar na budžet naših građana“, rekla je Cvijanovićeva i podsjetila da je u zemljama okruženja, za razliku od Srpske, cijena struje povećana nekoliko puta.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da nema potrebe da se u parlamentu raspravlja o cijeni struje, jer ona nije povećana.

„Da li će biti povećana u ovoj godini zavisi od nove regulatorne komisije koja bi trebalo da bude izabrana u septembru“, rekao je Đokić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se