naslovnaRegija BiračVIJESTI

Objavljen javni poziv za gradnju mosta preko rijeke Drine

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za izgradnju mosta preko rijeke Drine između LJubovije i Bratunca.“Poziv je otvoren do 18. avgusta, kada će biti izabrana najbolja ponuda“, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

U saopštenju se dodaje da se izborom izvođača radova, uporedo sa izradom projekta za dobijanje građevinske dozvole koja je u toku, stiču uslovi da izgradnja mosta na Drini počne već na jesen ove godine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministar transporta i komunikacija BiH Slavko Matanović potpisali su 3. jula u Beogradu Sporazum o izgradnji mostra preko rijeke Drine, između LJubovije i Bratunca.

Vrijednost radova je 12 miliona evra, od čega je učešće Srbije nešto više od šest miliona evra, a ostatak finansiraju BiH i Republika Srpska.

Srbija će finansirati izradu kompletne planske i tehničke dokumentacije i izgradnju mosta sa pristupnom saobraćajnicom, BiH izgradnju objekata na graničnom prelazu, a Republika Srpska pristupne saobraćajnice na svojoj teritoriji.

SRNA

Tagovi

Jedan komentar

  1. Cijenim aktivnosti za izgradnju novog mosta na Drini između Bratunca i Ljubovije, ali u informacijama nigdje nisam pročitao šta se namjerava sa starim mostom, koji je još uvijek u dosta dobrom stanju. Svaka država koja vodi računa o ekonomiji bi odmah našla namjenu i lokaciju za stari most na koju bi se on izmjestio , nakon izgradnje novog mosta.
    Trošak oko izmještanja starog mosta bi trebao da se ukalkuliše u iznos izgradnje novog mosta.
    Stari most bi itekako dobro došao na mnogim lokacijama u Republici Srpskoj.

Back to top button
Close
Close