2 C
Zvornik
19. април 2024.

Objavljen javni poziv za gradnju mosta preko rijeke Drine

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za izgradnju mosta preko rijeke Drine između LJubovije i Bratunca.“Poziv je otvoren do 18. avgusta, kada će biti izabrana najbolja ponuda“, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

U saopštenju se dodaje da se izborom izvođača radova, uporedo sa izradom projekta za dobijanje građevinske dozvole koja je u toku, stiču uslovi da izgradnja mosta na Drini počne već na jesen ove godine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministar transporta i komunikacija BiH Slavko Matanović potpisali su 3. jula u Beogradu Sporazum o izgradnji mostra preko rijeke Drine, između LJubovije i Bratunca.

Vrijednost radova je 12 miliona evra, od čega je učešće Srbije nešto više od šest miliona evra, a ostatak finansiraju BiH i Republika Srpska.

Srbija će finansirati izradu kompletne planske i tehničke dokumentacije i izgradnju mosta sa pristupnom saobraćajnicom, BiH izgradnju objekata na graničnom prelazu, a Republika Srpska pristupne saobraćajnice na svojoj teritoriji.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se