15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Na ratištima u Siriji i Iraku šest crnogorskih državljana

Šest crnogorskih državljana učestvuje u borbenim dejstvima terorista u Siriji i Iraku, rekao je danas predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić.

Na današnjoj sjednici Odbora zaključeno je da je neophodno da Agencija za nacionalnu bezbjednost nastavi da prati „bezbjednosni fenomen islamskog vjerskog ekstremizma i radikalizma u svjetlu aktivnosti terorističke organizacije `Islamska država`“.

Nuhodžić je rekao da je potreban operativni angažman, intenzivna saradnja sa regionalnim i partnerskim službama, sprovođenje zajedničkih operacija i preduzimanje drugih aktivnosti svih nadležnih državnih organa, saglasno propisima koji regulišu tu oblast.

Na pitanje šta će preduzeti Odbor u vezi sa prijetnjom „Islamske države“ Crnoj Gori putem video-poruke, Nuhodžić je rekao da te prijetnje ne treba precjenjivati, ali ni potcjenjivati.

„Suština je da nadležni državni organi, u saradnji sa regionalnim i partnerskim službama, prate te prijetnje sa dovoljno opreznosti, prikupljajući podatke o svim tim slučajevima“, naveo je Nuhodžić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se