10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Na muci zbog vina

Svaki četvrti učesnik ankete volio bi da zna više o božanskom piću kako bi mogao da impresionira okruženje, posebno voljenu osobu.

Ako znate da šardone ide dobro uz ribu, kaberne sovinjon uz crveno meso, a rizling uz piletinu, u manjini ste. Nova britanska studija pokazala je da skoro polovina Ostrvljana ne zna odakle da počne kad kupuje vino. Još gore im je u restoranu gdje, umjesto da biraju po ukusu ili vrsti grožđa, jednostavno odlučuju da poruče drugo najjeftinije vino sa menija.

Čak 70 odsto kaže da bi voljeli da probaju novu vrstu vina, a opet na licu mjesta stalno biraju isto. Petina priznaje da ih zastrašuju ne samo visoke cijene, već i preduga lista pića. Svaki četvrti bi volio da zna više o božanskom piću kako bi mogao da impresionira okruženje, posebno voljenu osobu. Opet, svaki peti ne zna koje vino da izabere kad pravi kućnu zabavu.

Ispitanici su opušteniji i skloniji eksperimentisanju u supermarketu nego u restoranu. Razlog opuštenosti leži u nižim cijenama, ljubaznijem osoblju, ali i činjenici da se ne plaše da će pogrešno izgovoriti ime vina. Inače, najčešći izbor Britanaca su proseko i pino gris, pišu Novosti.rs.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se