12 C
Zvornik
19. април 2024.

MUP RS objavio fotografije napadača na Vučića (foto)

MUP RS je dobio od Specijalnog tužilaštva nalog za provođenje istrage protiv NN lica za krivična djela koja su počinjena tokom Komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula.

Specijalno tužilaštvo traži rasvjetljavanje djela teškog ubistva u pokušaju, podstrekavanje na teško ubistvo, ugrožavanje bezbjednosti, ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, napad na ovlašćena službena lica i izazivanje vjerske i rasne netrpeljivosti.

Na fotografijama koje vidite se nalaze lica za koje postoje osnovi sumnje da su izvršila navedena krivična djela.

MUP RS intezivno radi na identifikovanju ovih lica i poziva građane da zbog potvrde identiteta, ukoliko imaju neka saznanja o njima, to prijave najbližoj policijskoj stanici.

„Tu imamo 20-ak lica, neke identifikacije imamo, neke nemamo, ali imamo lik pa ćemo nastaviti da razmjenjujemo podatke sa agencijama u BiH i kolegama iz Srbije. Svaki kvalitetan snimak dobro će doći da identifikujemo one koji su učestvovali u pokušaju ubistva, a i onih koji su to podstrekavali. Јer, na video zapisu se vidi ko šta radi i sada se radi da bi se moglo na sudu kvalitetno dokazati šta je čija uloga“, kaže Gojko Vasić, direktor Policije RS.

(Nezavisne)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se