15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

MUP RS: Istraga povodom pokušaja ubistva Vučića (foto)

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sprovodi istragu, po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, u vezi sa pokušajem ubistva predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića 11. jula, prilikom komemorativnog skupa u Potočarima.

„S ciljem sprovođenja efikasne istrage, MUP Republike Srpske objavljuje fotografije koje su u vezi sa navedenim događajem, te apeluje na građane da prijave sve informacije, koje bi mogle pomoći u otkrivanju identiteta lica koja su na fotografijama“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a pozivaju građane da pogledaju fotografije na službenom sajtu ovog ministarstva /mup.vladars.net/.

Informacije građani mogu lično dostaviti u najbližu policijsku stanicu, pozivom na besplatan broj 122 ili putem elektronske pošte na mediji@mup.vladars.net.

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske ranije je zaprimilo izvještaj MUP-a Srpske protiv nepoznatih počinilaca zbog pokušaja ubistva i podstrekavanja na ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića, te ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Slovenije Boruta Pahora na komemoraciji u Potočarima 11. jula.

Zaprimljen je i izvještaj zbog napada na ovlaštena službena lica u vršenju službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti, potvrđeno je Srni u Specijalnom tužilaštvu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se