9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Meholjić: Vučićev gest da bude primjer ostalima

Predsjednik srebreničkog SDP-a Hakija Meholjić izjavio je danas da podržava stav premijera Srbije Aleksandra Vučića da 11. jula dođe u Potočare i oda počast žrtvama, te poručio da bi takav gest trebalo da učine i predstavnici drugih naroda i odaju počast svim žrtvama proteklog rata.

Meholjić ističe da bi politički predstavnici svih naroda trebalo da upute izvinjenje za sve žrtve da bi došlo do normalizacije odnosa.

„Političari bi time prepustili da se prošlošću bave sudovi, naučnici i istoričari, a oni da brinu o budućnosti“, rekao je Meholjić Srni.

Prema njegovim riječima, ljudi bi najbolje uspostavili odnose i međusobnu saradnju kada bi se to njima prepustilo i kada ne bi bilo uplitanja politike i međunarodnih posrednika.

„Međunarodna zajednica kreira odnose na ovim prostorima i njoj nije u interesu da se ovdje stanje normalizuje, da dođe do stabilnog mira i ekonomskog napretka, jer bi mnogi njeni predstavnici i izvještači ostali bez sigurne destinacije za lijep život i dobru zaradu kakvu imaju ovdje u BiH“, rekao je Meholjić.

On tvrdi da mnogi međunarodni službenici koji rade u BiH nigdje na svijetu ne bi bili bezbjedni i plaćeni, kao što su u BiH, a da nemaju nikakvu odgovornost.

„NJima je stalo da što duže ostanu ovdje zbog svojih ličnih interesa, a ne zbog BiH i odnosa među njenim narodima“, rekao je Meholjić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se