5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Kavazović: Ovo se nije trebalo dogoditi!

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović rekao je da je duboko ubijeđen da iza incidenta koji se desio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću ne stoje Srebreničani.

„Bol i tuga su veliki, a kao što sam i kazao, nekad u toj boli ljudi izgube prisebnost, mislim da mi trebamo ostati dostojanstveni u našoj boli i vjeri, a na muslimanu je da poštuje svakoga ko je došao na dženazu. Ja vjerujem da ovo nisu izazvali Srebreničani, u to sam duboko ubijeđen. Ovo su izazvali oni koji su došli ovdje, ne mogu suditi s kojim nijetom, i ovo se u svakom slučaju nije trebalo dogoditi“, rekao je Kavazović.

S druge strane, kako je naveo Kavazović, ako već hoćemo kazati, i ta „mala količina stida koju je mogao premijer Srbije ovdje doživjeti nije ništa u poređenju s količinom boli koju majke godinama nose u Srebrenici“.

„Mislim da će on ovo razumjeti i da će nastaviti u duhu onoga što je kazao, a to je da se između Bošnjaka i Srba treba dogoditi pomirenje. Ako to bude razumio u ovom svemu, bit će dobro, a ako ne, mi ćemo nastaviti svojim putem, dostojanstveno, i trebamo nastaviti dostojanstveno“, rekao je Kavazović.

(Avaz)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se