15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Izetbegovićev saradnik organizovao napad na Vučića

BEOGRAD – Glavni organizator napada na premijera Aleksandra Vučića je visoki funkcioner vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije Asim S., a srpske službe bezbjednosti imaju snimke i fotografije koje to dokazuju, prenosi Tanjug.

Prema tim informacijama, Asim je saradnik lidera Bošnjaka Bakira Izetbegovića, a za incident u Srebrenici okupio je grupu kriminlaca koja je bliska Naseru Oriću, koga Beograd traži zbog ratnih zločina nad Srbima.

Srpske službe bezbjednosti imaju i snimke i fotografije iz Srebrenice koje dokazuju da je Asim S. i direktno učestvovao u napadu na Vučića.

Na jednoj od njih se vidi kako on, obučen u vojnu uniformu i sa beretkom na glavi, baca kamenicu na delegaciju i Vučića.

Na drugoj fotografiji Asim S. je snimljen prije početka obilježavanja godišnjice zločina u Srebrenici.

Prema ovim informacijama Asim S. je u stranci zadužen za „poverljive poslove“, odnosno veze sa sarajevskim podzemljem, saznaje „Blic“.

Do ulaska u politiku sarađivao je i sa nekadašnjim vođom kriminala u Sarajevu Ramizom Delalićem Ćelom, koji je 2007. godine ubijen u Sarajevu.

U ubistvo Ćele navodno je bio umiješen i Naser Keljmendi sa Kosova, ali i mnogo uticajnih ljudi u BiH.

Asim S. na svojim profilima na društvenim mrežama sam navodi da je tokom rata bio dobrovoljac Vojske BiH (u čijoj je uniformi i bio u Srebrenici) i da je dva puta ranjavan.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se