13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

I ove godine kvalitetni programski sadržaji Zvorničkom ljetu

ZVORNIK – Od 31. jula do 9. avgusta u Zvorniku će biti održane brojne manifestacije od kojih je centralna „Zvorničko ljeto“ koje se održava petanaesti put, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Bojan Ivanović, predsjednik Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“.

– I sami znate kakve su posljedice i probleme ostavile prošlogodišnje polave i klizišta i prvobitno smo smatrali da sadržaji „Zvorničkog ljeta“ treba da budu malo skromniji, ali, obzirom da veliki broj sponzora, njih 22, daju podršku i doprinos našoj manifestaciji, odlučili smo se za bogat i kvalitetan program – rekao je Ivanović.

On je saopštio da u srijedu, 5. avgusta, neće biti manifestacija u okviru „Zvorničkog ljeta“, jer je taj dan proglašen Danom sjećanja na prognane i stradale Srbe u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji.

Slavica Andrić, član Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“, istakla je da se Organizacioni odbor potrudio da, kao i svake godine, bude i kulturnih i sportskih i zabavnih sadržaja, kao i da cijela manifestacija ima i turistički značaj.

– Program se sastoji od koncerata na gradskoj plaži koji će počinjati u 21:00 sat, a nastupiće Marinko Rokvić, „Rok simfonija“, Dejan Matić, „Van Gog“, „Neverne bebe“ i na dan slave opštine Zvornik kada se i zatvara „Zvorničko ljeto“ koncert će održati grupa „Legende“. U okviru dnevnih programa imaćemo dvije predstave zvorničkih pozorišta „Šmizle“ i „Vaso Pikaso“. Tu je i susret opština Zvornik i Mali Zvornik na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića pod nazivom „Ljudi i mostovi“, potom Bioskop na otvorenom, „Zvornički kotlić“, „Etno tržnica“. Imamo i prateće programe i to od od 31. jula do 2. avgusta Regionalni omladinski kamp „Kampomaniju“, te „Drinsku regatu“, Likovnu koloniju slikarske radionice „Paleta“ i mini sajam knjiga od 2. do 7. avgusta, osjensku smotru pasa – rekla je Andrićeva.

Ona je naglasila i da će biti odigrana utakmica u malom fudbalu između veterana fudbalskih klubova „Drina“ Zvornik i „Jedinstvo“ Mali Zvornik, kao i Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“.

Milan Cvijetinović, član Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“, rekao je da će posljednjeg dana po posebnom programu biti obilježena slava opštine Zvornik Sveta Petka Trnova. Sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke na Đurđevgradu, večernja služba u hramu Rođenja svetog Jovana Krstitelja i litija kroz grad, dok će na platou „Kasina“ biti obavljeno lomljenje slavskog kolača.

On je saopštio i da je Opštinsko odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti donijelo Odluku o produžetku radnog vremena ugostiteteljskih objekata tokom trajanja „Zvorničkog ljeta“ za jedan sat, tako da će oni moći raditi do 01:00 sat po ponoći.

Ognjen Pavlović, koordinator omladinskih sportskih aktivnosti ispred opštine, saopštio je da će u okviru pratećeg programa biti odigrani turniri u odbojci na pijesku, fudbalu na pijesku i basketu 3 na 3.

– Posebno bih spomenuo prvi Omladinski kamp ovog tipa u našoj opštini, koji je otvoren za sve mlade ljude koji žele da nam se priključe. Za sada su učešće potvrdili preko 200 učesnika iz drugih gradova plus učesnici iz našeg grada – rekao je Pavlović.

Ovogodišnju „Drinsku regatu“ najavili su Mišo Blagojević iz Organizacionog odbora „Drinske regate“ Zvornik i Dejan Stalović, član Gradskog vijeća grada Loznica.

– U subotu, 1. avgusta, u 10 sati, sa lijeve i desne obale rijeke Drine startovaće 11. „Drinska regata“, odnosno četvrta koju zajedno organizuju naše opštine. Plovićemo četiri sata, cilj je na 20 kilometara nizvodno na Žićinoj plaži, odnosno 25 kilometara nizvodno u Donjem Šepku. Za sve učesnike biće obezbijeđen ručak – rekao je Blagojević.

Stalović se zahvalio rukovodstvu opštine Zvornik što je prepoznalo, kako je rekao, potrebu da se jedna ovakva maniestacija zajedno realizuje.

– Osnovni cilj i poenta „Drinske regate“ je promocija turizma u našim krajevima i ovo je odlična prilika da na pravi način pokažemo potencijale koje ovaj kraj ima, a ono što je zajedničko za sve njih jeste rijeka Drina. Koristim priliku da pozovem građane sa obe strane reke Drine da nam budu dragi gosti na regati koja je besplatna. Pobrinuli smo se da mjere bezbednosti budu na najvišem nivou, uključeni su i pogranična policija, saobraćajna policija, Dom zdravlja– naglasio je Stalović koji je dodao da će svi učesnici regate biti osigurani.

Sa današnje konferencije upućen je poziv sugrađanima i gostima iz okolnih gradova da, kao i prethodnih godina kada je sedmodnevnu manifestaciju pratilo u prosjeku oko 30.000 ljudi, dođu u što većem broju i proprate programske sadržaje ovogodišnjeg „Zvorničkog ljeta“.

Organizator i pokrovitelj tradicionalnog „Zvorničkog ljeta“ je Opština Zvornik, a tehnički realizatori Dom omladine i Turistička organizacija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se