1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Huliganstvo na nivou „Islamske države“

SARAJEVO – Spoljnopolitički analitičar Hajrudin Somun ocijenio je da je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima „huliganstvo na nivou `Islamske države`“.

On kaže da je politički stav koji Vučić ima prema BiH bio za poštovanje.

„Kada se susreo sa majkama Srebrenice, vidjelo se da on ima emotivan stav i ništa od onog nije se trebalo dogoditi. Nije ga /Vučića/ trebalo spriječiti da do kraja obilježi godišnjicu i oda počast žrtvama“, rekao je Somun za „Dnevni avaz“.

Somun je istakao da je inicidente uvijek teško spriječiti, ali s obzirom da je Vučiću bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović garantovao bezbjednost, organizacija osiguranja morala je biti intenzivirana.

Politički analitičar Adnan Huskić kaže da se radilo o katastrofalnom propustu onih koji su bili nadležni za bezbjednost delegacije.

„Ko god je radio na procjeni trebao je da zna da bi upravo dolazak Vučića mogao izazvati incident. Mislim da je vrijeme da neko da ostavku zbog ovog“, ocijenio je Huskić.

Federalna televizija objavila je da je tokom obilježavanja stradanja u Sreberenici bilo mnogo bezbjednosnih propusta.

Ova televizija navodi da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela ograničila broj policajaca koji smiju biti unutar Memorijalnog centra, a osiguranje unutar njega prepušteno je obezbjeđenju agencije „Sekjuritas“, čiji je direktor Mirsad Ćatić povremeno angažovan na savjetničkim pozicijama člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se