18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Grubešić: Tužilaštvo će se oglasiti kada dobije izvještaj od Direkcije

Tužilaštvo BiH zvanično će se oglasiti u vezi sa istragom o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima kada dobije izvještaj od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja provodi aktivnosti na terenu u vezi sa ovim slučajem, rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Grubešić nije mogao da potvrdi da li ima uhapšenih ili privedenih zbog napada na premijera Srbije tokom komemoracije u Potočarima.

„Pripadnici Direkcije su na terenu i Tužilaštvo će se oglasiti čim dobije izvještaj“, naveo je Grubešić.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je Srni da policijski službenici preduzimaju određene mjere i radnje po nalogu Tužilaštva BiH s ciljem identifikovanju napadača na premijera Srbije.

On je rekao da za sada nema informaciju da je bilo ko uhapšen, te da timovi Direkcije trenutno pregledaju snimke s ciljem prepoznavanja i identifikovanja napadača.

Premijer Srbije napadnut je nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama napala grupa ljudi u Potočarima.

Predsjednik Vlade Srpske, koji je na komemoraciji u Potočarima predstavljao svoju zemlju, uspješno je evakuisan zajedno sa članovima delegacije.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se