14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Grubešić: Tužilaštvo BiH ima intenzivne kontakte sa pripadnicima Direkcije

Tužilaštvo BiH ima intenzivne kontakte sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u vezi sa istragom jučerašnjeg napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima i nakon što dobije izvještaj postupiće u skladu sa svojim nadležnostima, potvrdio je danas Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je ponovio da su pripadnici Direkcije na terenu i da će se Tužilaštvo BiH oglasiti čim dobije izvještaj.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je juče Srni da policijski službenici preduzimaju određene mjere i radnje po nalogu Tužilaštva BiH s ciljem identifikovanju napadača na premijera Srbije.

On je rekao da za sada nema informaciju da je bilo ko uhapšen, te da timovi Direkcije trenutno pregledaju snimke s ciljem prepoznavanja i identifikovanja napadača.

Informaciju da li je neko uhapšen zbog napada na premijera Srbije u Srebrenici danas nije imao ni ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Premijer Srbije napadnut je nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama napala grupa ljudi u Potočarima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se