8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Gašić: Napad na premijera Srbije planiran unaprijed

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je da je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića planiran unaprijed, te da je bilo bezbjednosnih propusta u organizovanju komemoracije u Potočarima.

„Pokušaj ubistva premijera Srbije se desio pre nepuna četiri sata“, rekao je Gašić.

Gašić je za Televiziju „Pink“ istakao da bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kao jednog od organizatora komemoracije, treba da bude sramota, te istakao da njegov motiv i odgovornost treba da se otkrije u narednom periodu.

„Mi smo non-stop radili na analizama bezbednosne situacije i imali naznake o pojedinim navijačkim grupama koje su pošle i iz Srbije, a i koje su organizovane u okviru BiH, ali one nisu ukazivale na to da tamo može da bude ovoliko mržnje koje je iskazano danas“, rekao je Gašić.

On kaže da prostor kroz koji je premijer Srbije trebalo da prođe nije bio bezbjedan i kao primjer naveo to što je na jednom dijelu postojala samo plastična traka.

„Drugi deo koji nam je bio jako indikativan je i otvorena ograda. Na uzbrdici gde delagacija ne može brzo da ide da bi prišla do bine, bilo je otvoreno. To je neko namerno uradio“, podvukao je Gašić.

Ministar odbrane Srbije je ukazao i na to da je „čovjek koji je gađao premijera imao legitimaciju“.

„Neko je morao da izvrši tu bezbednosnu proveru svih policajaca i svih onih koji mogu da se nađu blizu premijera. To znači da je kompletan slučaj bio planiran unapred“, zaključio je Gašić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se