20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Formiran Odbor djece potomaka zarobljenih i poginulih boraca

ZVORNIK – U Zvorniku je danas formiran Odbor djece potomaka zarobljenih i poginulih boraca, koji će raditi u okviru Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik.

Odbor ima šest članova, a za predsjednika je izabran Dražan Vuković, diplomirani pravnik.

Sekretar Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Milivoje Marković rekao je novinarima da je cilj ovog odbora da se djeca potomaka boračke populacije uključe u aktivan rad Organizacije i da se usmjeravaju kako da lakše ostvare svoja prava, posebno u oblasti zapošljavanja.

Marković je rekao da će Odbor djece potomaka samostalno djelovati, prvenstveno s ciljem da pronalazi radna mjesta za djecu potomke, da kontaktira sa Biroom za zapošljavanje, lokalnom vlasti, privrednicima, da prati konkurse, kako bi bio u centru zbivanja, odnosno lakše dolazio do informacija o upražnjenim radnim mjestima i problematikom zapošljavanja.

„Odbor okuplja nezaposlenu djecu iz kategorije porodica zarobljenih i poginulih boraca i biće promjenljivog sastava“, rekao je Marković i izrazio očekivanja da će se sastav Odbora češće mijenjati, jer bi to značilo da se djeca zapošljavaju, a nezaposlena da se uključuju u rad ovog odbora.

Predsjednik Odbora Dražen Vuković rekao da će ovo tijelo raditi na zapošljavanju djece iz porodica poginulih i zarobljenih boraca i zalagati se za njihova prava.

„Djeca iz ove kategorije nalaze se u teškoj situaciji i u daleko težem položaju od svojih vršnjaka koji imaju roditelje“, rekao je Vuković.

Član odbora Andrijana Mićić, diplomirani ekonomista, naglasila je da je potrebno za početak da se okupi što više djece poginulih boraca, da se proširi Odbor sa više članova, te da se postepeno rješavaju socijalna pitanja i nezaposlenost.

Ona je dodala da očekuje pomoć i od lokalne vlasti u rješavanju nezaposlenosti ove populacije.

Formiranju odbora prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Zvornik Željko Smiljanić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se