23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Evroliga: Paklena grupa za Zvezdu

Kuglice nisu bile srećne za Crvenu zvezdu na žrijebu u Barseloni. Posle izvlačenja imena klubova iz prva tri šešira, svi su priželjkivali grupu B, ali se to nije dogodilo.

Crveno-bjeli su smješteni u paklenu grupu, u grupu A gdje će igrati sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajern Minhenom i Strazburom, a najbolja četiri tima će proći u narednu fazu.

GRUPA A: Real Madrid (prvi šešir),Fenerbahče (drugi šešir), Himki (treći šešir), Crvena zvezda (četvrti šešir), Bajern Minhen (peti šešir), Strazbur (šesti šešir)

GRUPA B: Olimpijakos (prvi šešir), Anadolu Efes (drugi šešir), Laboral Kuća (treći šešir), Emporio Armani (četvrti šešir), Cedevita (peti šešir), Limož (šesti šešir)

GRUPA C: Barselona (prvi šešir), Panatinaikos (drugi šešir), Lokomotiva Kubanj (treći šešir), Žalgiris (četvrti šešir), Karšijaka (peti šešir), Zelena Gora (šesti šešir)

GRUPA D: CSKA Moskva (prvi šešir), Makabi (drugi šešir), Malaga (treći šešir),
Bamberg (četvrti šešir), Darušafaka (peti šešir), Sasari (šesti šešir)

Kapiten Zvezde je prokomentarisao stanje.

„O Realu i Fenerbahčeu ne treba trošiti previše riječi, Himki je osvajač Evrokupa, imaju veliki budžet. Bajern je iz godine u godinu sve jači, Strazbur je možda nama nepoznanica. Možda je sa ove tačke gledišta grupa teža od one što je bila prošle godine, ali u zavisnosti od sastava timova možemo da budemo ravnopravni rivali. Rano je pričati o šansama, ali možemo da prođemo“, rekao je Luka Mitrović za „Sport klub“.

Za razliku od prošle godine, ove će većinu utakmica igrati u „Pioniru“, a postoji mogućnost da i neke budu u „Areni“.

„Obje dvorane imaju svoju draž, protivničkim igračima neće biti svejedno gdje god igrali, jer nemaju svaki dan priliku da igraju pred 20.000 ljudi. Tu je i „Pionir“ koji je akustičniji, biće sigurno „vrelo“ gostovanje za sve, a na nama je da se potrudimo da im otežamo i igrom“, jasan je Mitrović.

(Novosti)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se