5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

DSS: Posljedice usvajanja rezolucije bile bi katastrofalne

Potpredsjednik Demokratske stranke Srbije /DSS/ Milan Lapčević ocijenio je danas da bi posljedice usvajanja rezolucije o Srebrenici bile katastrofalne po Srbiju i srpski narod, kao i po njihovu budućnost.

Lapčević je na konferenciji za novinare u Nišu naveo da DSS smatra da vlast u Srbiji, a naročito Vlada Srbije, nije dovoljno uradila da se spriječi donošenje ili da se izmijeni tekst rezolucije.

„Umesto da se aktivno bori za zaštitu Srbije i nacionalnih interesa, premijer svakog dana daje marketinške izjave isključivo zarad očuvanja sopstvenog rejtinga i opravdavanja svojih loših poteza“, smatra Lapčević.

DSS je danas pozvala građane Srbije da se u subotu, 11. jula, okupe ispred zgrade Skupštine Srbije da bi odali počast Srbima pobijenim u Bratuncu, Kravicama i širom BiH.

„Obzirom da su Srbi i srpski narod potpuno nezaštićeni, da se muslimanske žrtve glorifikuju, a srpske niko i ne spominje, te da zločini nad Srbima ostaju nekažnjeni, DSS će zajedno sa Pokretom Dveri i Patriotskim blokom pozvati građane Srbije da se u subotu okupe ispred Skupštine da bi odali počast Srbima pobijenim u Bratuncu, Kravicama i širom BiH, što je prethodilo zločinu u Srebrenici, i ujedno osudili sve zločine počinjene u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije bez obzira nad kime su počinjeni, smatrajući da su sve nevine žrtve jednake i da ih ne treba deliti po veri i nacionalnoj pripadnosti“, navodi se u saopštenju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se