9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina bez deset igrača napada aktuelnog šampiona

Fudbaleri Drine u ponedjeljak započinju novu sezonu u Premijer ligi BiH a na samom početku veoma težak protivnik. Zvorničani gostuju aktuelnom šampionu Sarajevu u Travniku od 17.30 časova.

Sarajevo je apsolutni favorit i tu nema dileme. Veliki administrativni problemi oko registracije novih igrača uslovili su trenera Vladicu Petrovića da na teren stadiona Pirota izvede potpuno drugačiji tim od onog koji je pripremao tokom ljeta.

„Osim igrača koji su nastupali u prošloj sezoni, u ligama BiH svi ostali nemaju pravo igranja u prvom kolu. Od novih igrača samo Petrović, Šinik i Popović mogu nastupiti protiv Sarajeva a što se tiče Filipa Erića, Srđana Ostojića, Aleksandra Radovića, Dragomira Nikolića, Nemanje Stojanovića, Gorana Antelja i Jovana Zarića, oni nemaju pravo nastupa u ovoj utakmici. To pitanje su rešili danas kao i povratnik u redove Drine Stefan Čolović, koji je igrao prvi deo prošle sezone i koji će nam biti dragocen u ovoj polusezoni. Treba naglasiti da će Ostojić i Stojanović uskoro dobiti državljanstvo BiH i neće više biti „stranci““, kaže trener Drine Vladica Petrović.

Što se tiče očekivanja pred premijernu utakmicu, Petrović ističe da ekipa u Travnik putuje rasterećeno te da će priliku da zaigraju, pored onih igrača koji mogu nastupiti dobiti i par omladinaca.

„To je jedinstvena prilika i za te igrače u ovom momentu da odigraju utakmicu pred punim stadionom i šampionom države. I da smo kompletni nebi bili favoriti protiv ekipe Sarajeva tako da idemo rasterećeni pa da se probamo predstaviti u što boljem svetlu. Znamo da smo autsajderi u ovom trenutku ali pokušaćemo na sve načine da probamo da odbranimo ugled kluba“, optimističan je Petrović.

Ekipa je sa mnogo zakašnjenja počela pripreme a fudbaleri koji su došli u Drinu još uvijek nisu adekvatno uigrani, što je još jedan od problema za stručni štab zvorničkog premijerligaša.

„Mi smo tek na polovini priprema, što se tiče samog takmičarskog dela za ovu sezonu, jer smo samo šest dana radili u Krupnju i nastavljamo dalje. Administrativni problemi koji su nam se pojavili tako da ne možemo biti kompletni za prvo kolo pokušaćemo sada u ovoj utakmici to da nadoknadimo i ostaje nam još sedam dana posle za utakmicu sa Zrinjskim. Novi igrači su se uklopili lepo, što mi je drago a „stari“ igrači, koji su stvarno vredni i radni prihvatili su ih odlično što daje neke naznake da će atmosfera u ekipi biti odlična. To je, kako sam obavešten, i krasilo ovu ekipu u drugom delu prošle sezone, što je jednim delom i doprinelo opstanku Drine u Premijer ligi“, ističe Petrović.

Igrački kadar nije kompletiran jer se planira dolazak još dva do tri igrača.

„Dogovoren je dolazak Marka Jakšića, centarfora koji je igrao zadnjih šest meseci za Radnik iz Surdulice, novog srpskog superligaša a još smo u pregovorima sa jednim centralnim veznim igračem ali problem je opet administracija. Dobili smo ponudu za jednog odličnog igrača iz Kameruna koji je igrao i za selekciju te zemlje do 20 godina. Po svim statistikama i svim parametrima bio bi nam veliko pojačanje ali iskreno čekam da ga vidim na probi jer na video materijalu koji smo pogledali deluje kao fenomenalan igrač. Radi se zaista o jakom igraču“, rekao je Petrović.

Na kraju treba naglasiti da će zbog povrede izostati Radovan Vasić i Aleksandar Nikolić. Vasić će zbog povrede potkosnice zgloba pauzirati najmanje dvije sedmice dok je Nikolić obnovio raniju tešku povredu koljena i teško je prognozirati kada će ponovo na teren.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se