-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik i Putin sinoć razgovarali telefonom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sinoć telefonom sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o britanskom nacrtu rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, saznaju „Nezavisne novine“.

Detalji tog razgovora nisu poznati.

Britansku rezoluciju o Srebrenici danas je u Savjetu bezbjednosti UN blokirala Rusija koja je uložila veto, uzdržane su bile Kina, Nigerija, Angola i Venecuela, dok je preostalih 10 članica glasalo „za“.

Predsjednik Dodik sastao se 19. juna u Sankt Peterburgu sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovim koji mu je tada prenio stav Moskve da je britanska rezolucija o Srebrenici neprihvatljiva i antisrpska.

Dodik je tada rekao da je Lavrov veoma jasno potvrdio da Rusija, a i on lično, veoma dobro razumiju nijanse kad je riječ o odnosima u BiH i da bi bilo kakva jednostrana rezolucija, kakva je britanska o Srebrenici, samo dovela do još većeg raskola u BiH.

Ranije je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poslao pismo Putinu u kom je zamolio Rusiju da spriječi usvajanje rezolucije o Srebrenici.

I premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare prije dva dana pozvao je Rusiju da uloži veto na usvajanje britanske rezolucije.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se