14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Britanija će, vjerovatno, povući rezoluciju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će Velika Britanija, vjerovatno, povući svoj prijedlog rezolucije o Srebrenici, da ne bi bila preglasana u Savjetu bezbjednosti UN. Dodik vjeruje da će britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici biti odbačen u Savjetu bezbjednosti UN i da ga neće biti moguće usaglasiti.

„Odgađanje sjednice Savjeta bezbjednosti UN govori o tome da su svi naši prijatelji u svijetu razumjeli ono što su i Srbija i Republika Srpska govorile prethodnih dana o lošem uticaju te rezolucije i cinizmu koji je Velika Britanija pokazivala predlažući tu rezoluciju, ignorišući
činjenicu da ne bi poboljšala pomirenje u BiH, štaviše da bi to bio razlog za dodatne sukobe i razilaženja u BiH“, ocijenio je Dodik.

Predsjednik Dodik uvjeren je da se britanska rezolucija ne može popraviti da bi bila prihvatljiva.

„Britanci su je napisali kao osudu i trajnu diskvalifikaciju jednog naroda. Oni su aludirali na to da se trajno stvori temelj za urušavanje Republike Srpske, jer se ionako Srpska najčešće osporava različitim pogrdnim stvarima kakav je genocid, genocidna tvorevina i mnogo čega drugoga“, rekao je Dodik večeras za Radio Beograd.

Komentarišući veoma čvrst stav Kine, Dodik je naveo da postoji čvrsta koordinacija između Rusije i Kine u tom pogledu i o tom pitanju.

„Kontaktirao sam i ranije sa njihovim ljudima ovdje na terenu. Oni su veoma dobro upoznati. Kina ima odgovoran stav u tom pogledu, za razliku od Velike Britanije koja ima ponižavajući i svađalački stav u suštini“, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik ističe da je poznato da je britanska politika najčešće usmjerena ka tome da na određenim područjima pravi dugotrajne zavade među ljudima i narodima.

„Naravno, Kina to nikada nije činila i može se razumjeti zašto je Kina na ovaj način reagovala, konstatujući i uvažavajući stavove koje su im iznosili rukovodstvo Srbije i mi iz Republike Srpske“, rekao je Dodik.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se