8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Cvijanović: Napad na Vučića je napad na Srbiju i njenu ispruženu ruku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najoštrije je osudila napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je „došao u dobroj namjeri da se pokloni srebreničkim žrtvama i iskaže poštovanje prema njihovim porodicama“.

„To je bio hrabar čin i nastojanje da se u atmosferi opšteg nerazumijevanja u BiH doprinese izgradnji povjerenja i međusobne tolerancije koja je potrebna svima, a na čemu premijer Vučić predano radi, sa mnogo više posvećenosti nego oni koji pozivaju na mir i toleranciju ali ništa ne čine da se to i desi“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je napad na premijera Vučića napad na Srbiju i njenu ispruženu ruku, napad na šansu da se izgrađuje povjerenje, ali i napad na državnika i na ljudski život koji, jednostavno, nije smio da se desi.

„To je napad i na srpski narod, kao i loša poruka Republici Srpskoj“, ocijenila je Cvijanovićeva u saopštenju.

Ona je izrazila zahvalnost i pohvalu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na brzoj reakciji i profesionalnom ponašanju.

„Vlada Republike Srpske zahtijeva od svih nadležnih organa na svim nivoima vlasti u BiH da što prije utvrde i sankcionišu počinioce ovog krivičnog djela. Takođe, zahtijevamo i od institucija BiH da najhitnije preduzmu sve radnje na utvrđivanju bezbjednosnih propusta, te hitne akcije na otklanjanju političke štete koja je ovim suludim djelom učinjena“, naglasila je Cvijanovićeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se