5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

CILJ DESETO MJESTO: Pogledajte kako izgleda novi tim FK Drina

Drina je pripreme za novu sezonu počela 3. jula a ubrzo nakon toga dobila je i novog trenera, provjerenog stručnjaka Vladicu Petrovića. Klub je dobio i novog sponzora pa su samim tim obezbjeđena sredstva kako bi se Drina uopšte mogla takmičiti u prvenstvu BiH, prenosi zvanični sajt FK Drina.

Iako je jedna od opcija bila da igrači provedu nekoliko dana na Zlatiboru, ipak iz zvorničkog premijerligaša su se odlučili za staru bazu – Krupanj. Ubrzo su počeli dolaziti i novi fudbaleri a u Krupnju su odigrane tri utakmice u kojoj su zabilježene dvije pobjede (Loznica 1:0 i Rađevac 2:1) i jedan remi (Mačva 0:0).

Jako sparno vrijeme i nesnosne vrućine u mnogome su pravile veliki problem četi Vladice Petrovića ali su fudbaleri svaki zadatak na vrijeme i bez velikih problema ispunjavali.

Zvorničani su poklekli u generalci protiv prošlogodišnjeg premijerligaša Mladosti iz Velike Obarske. Drina je poražena sa 2:0 a oba gola su primljena nakon velikih grešaka zvorničkih fudbalera.

Novu sezonu Drina će otvoriti u Travniku a protivnik je branilac titule Sarajevo. Utakmica se igra u ponedjeljak od 17.30 časova. Ambicije kluba su jasne a to je osvojiti deseto mjesto, koje garantuje učešće u Premijer ligi i naredne sezone.

„Od prvog do posljednjeg kola vodiće se velika bitka za svaki bod i nadam se da ćemo uspjeti da obezbijedimo opstanak. Biće teško, ali ne i nemoguće“, kaže trener Vladica Petrović.

Najveći problem u ovoj utakmici za Drinu bi mogao predstavljati izostanak nekoliko pojačanja za koje nisu na vrijeme stigli papiri iz Srbije tj. iz Fudbalskog saveza Srbije.

U svakom slučaju Drinu je ovog ljeta pojačalo jedanaest igrača dok je njih trinaest napustilo klub. O kome se radi i sa kojim timom će Drina napadati opstanak u Premijer ligi pogledajte u nastavku teksta.

Došli: Nemanja Stojanović (Sloboda Užice), Srđan Ostojić (Bežanija Beograd), Ognjen Šinik, Novica Petrović (Rudar Kakanj), Aleksandar Radović (OLT Slatina (Rumunija)), Dragomir Nikolić (Metalac Gornji Milanovac), Dejan Popović (Leotar Trebinje), Goran Antelj (Bežanija Beograd), Filip Erić (Rad Beograd), Borislav Erić (Napredak Donji Šepak), Jovan Zarić (Loznica).

Otišli: Miloš Filipović (Zrinjski), Momčilo Mrkaić (Radnik), Darko Bošković, Goran Čokorilo (Mladost Doboj-Kakanj), Slavko Ćulibrk (Zemun Beograd), Ivan Lazarević (Zvijezda Gradačac), Novica Marković (Proleter Teslić), Damir Memović (Jermenija), Slobodan Đurić (?), Rade Lazić (?), Miloš Jokić (?), Dejan Blagojević (?), Vladan Milošević (?).

Sastav Drine za sezonu 2015./2016.

Golmani:
Goran Maksimović,
Filip Erić,
Srđan Ostojić,

Odbrana:
Ognjen Šinik,
Dejan Popović,
Borislav Erić,
Boban Đerić,
Aleksandar Radović,
Vlado Ivanović,
Novica Petrović,
Dragomir Nikolić,
Ermin Musić,
Stefan Pečenica,

Vezni red:
Aleksandar Kikić,
Nemanja Stojanović,
Radovan Vasić,
Danijel Ćulum,

Napad:
Aleksandar Ilić,
Aleksandar Nikolić,
Goran Antelj,
Jovan Zarić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se