9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Ćeranić: Na koga će sada Direkcija prebaciti krivicu?

Stručnjak za bezbjednost Predrag Ćeranić rekao je Srni da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, iako ima 800 pripadnika, nikako da donese adekvatnu procjenu i shodno njoj, izdvoji dovoljno ljudi za obezbjeđenje javnog skupa visokog rizika.

Govoreći o jučerašnjim propustima u obezbjeđenju skupa visokog rizika u Potočarima tokom kojeg je izvršen napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića, Ćeranić je rekao da je prostor „mezarja bio u isključivoj nadležnosti Direkcije, a da pripadnicima MUP-a Srpske nisu dozvolili da neposredno na tom prostoru obezbjeđuju premijera Vučića“.

„Onaj ko je juče ‘vadio kestenje iz vatre’ bio je MUP Republike Srpske, čijim pripadnicima treba odati priznanje, kao i ministru Draganu Lukaču, zbog lucidnosti u donošenju bezbjednosnih procjena i odluka“, istakao je Ćeranić.

On je podsjetio da je za propuste iz februara 2014. godine, kada su nasilni demonstranti u Sarajevu zapalili zgradu Predsjedništva BiH, optužena Sipa, protiv čijeg direktora Gorana Zupca se još vodi sudski proces što nije pružio pomoć Direkciji za koordinaciju.

„Ko je sada kriv za propuste, odnosno na koga će Direkcija ovog puta prebaciti krivicu?“, zapitao je Ćeranić, ističući da su od osnivanja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela vidljivi brojni propusti u radu.

On je ocijenio da Direkcija ne funkcioniše ni približno efikasno kao što je to bilo dok su poslovi obezbjeđenja lice i objekata na nivou BiH bili u nadležnosti Sipe.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se