12 C
Zvornik
19. април 2024.

Argentina goleadom ušla u finale Kopa Amerika (video)

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u finale južnoameričkog šampionata deklasiravši sa čak 6:1 selekciju Paragvaja u polufinalu. Mesi i drugari iz ekipe „gaučosa“ će se za trofej Kopa Amerika u Čileu boriti sa domaćinom, u subotu od 22 časa po srednjeevropskom vremenu.

Dan nakon što su Čileanci, ponovo uz primjetnu podršku sudija, eliminisali Peruance sa 2:1, Argentinci su impresivnom partijom nokautirali Paragvaj, koji nije uspio da ponovi podvig iz prve faze takmičenja, kada je izvukao 2:2 protiv istog rivala.

Ovoga puta Mesi nije bio među strijelcima, ali je kao kapiten učestvovao u akcijama kod tri pogotka. On je u 15. minutu izveo slobodan udarac posle kog je Markus Roho doveo Argentinu u vođstvo, 12 minuta kasnije Havijer Pastore udvostručio prednost.

Lukas Barios je uspeo da, udarcem sa 20-ak metara, vrati Paragvajce u život pred sam kraj poluvremena, ali samo što je počelo drugo, Anhel di Marija je sa dva gola odveo „gaučose“ do nedostižnih 4:1, posle čega su, u finišu, u 80. i 83. minutu, Serhio Aguero i Gonzalo Iguain postavili konačan rezultat.

Argentina je tako po prvi put od 2007. stigla do finala Kopa Amerika, a južnoamerički titulu njeni navijači čekaju znatno duže: poslednji put „gaučosi“ su je osvojili 1993, kada su u ekipi bili golman Serhio Goikočea, ali i zvijezde poput Fernanda Redondoa, Dijega Simeonea i Gabrijela Batistute.

[mom_video type=“youtube“ id=“0nzFu2D9xYI“]

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se