4.3 C
Zvornik
01. децембра 2022.

Anđelković: Bošnjačka elita ne želi mir, već da zatre Srbe

Politički analitičar Dragomir Anđelković rekao da je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima poruka da bošnjačka elita ne želi ni mir ni pomirenje, već želi da zatre srpski narod isto kao što je to željela i devedesetih godina prošlog vijeka.

Anđelković je rekao Srni da kamenice bačene na Vučića i srpsku delegaciju predstavljaju poruku Republici Srpskoj šta joj misle.

„Neki i dalje sanjaju genocid nad Srbima. Kažu da Srebrenicu treba očistiti od Srba, a kada kažu Srebrenica, misle verovatno na celu Republiku Srpsku“, ukazuje Anđelković.

Prema njegovim riječima, ono što se danas desilo je dokaz više da je srpski narod i dalje izložen velikoj opasnosti od drugih naroda koje je Zapad do sada tretirao kao razmaženu djecu, previđajući zločine koje su oni počinili, sa jedne, i predimenzujući zločine koje su počinili Srbi, sa druge strane.

„Srbija i dalje mora imati odmeren stav, ali ne sme da dozvoli dalje poniženje. Sarajevo se za ovo neće opravdavati. Ovo je njihovo pravo lice. Oni hoće da mi prihvatimo sve moguće optužbe. Da nas ponižavaju i teraju da priznamo laž i da se klanjamo lažnim žrtvama“, rekao je Anđelković.

On kaže da su Srbi u Potočarima, napadom na premijera Srbije dobili direktan šamar u lice, jer je „napad na premijera napad na državu“, i poručio da Srbija mora da podvuče liniju preko koje u budućnosti neće preći.

„Mi smo ogroman gest napravili pristankom premijera da ode u Srebrenicu. Mi dobro znamo kolike su naše žrtve, ali ko govori o našim žrtvama u Bratuncu u Sarajevu. Ko priča o ostalim srpskim stratištima ? Niko. Dok smo mi spremni da priznamo sopstvene zločine Hrvati slave `Oluju`“, rekao je Anđelković.

Anđelković je upitao kako bi bilo da Srbi odluče da slave „oslobođenje Srebrenice“ kada su danas, kada su došli da odaju počast i da se poklone i „lažnim i napumpanim bošnjačkim žrtvama“, doživjeli napad na premijera, što je napad na samu Srbiju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se