23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

AKCIJA LIST: SIPA ‘češlja’ više desetina lokacija

ISTOČNO SARAJEVO – Agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH rano jutros započela je akciju kodnog naziva „List“ usmjerenu protiv krijumčara duvana.

Iz Sipe je saopšteno da su u toku pretresi objekata na više desetina lokacija na području Širokog Brijega, Posušja, Šamca, Brčkog, Gruda, Maglaja, Bijeljine, Mostara, LJubuškog i LJubinja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom poreska utaja ili prevara, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi i davanje dara i drugih oblika koristi.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe dovode se u vezu sa krijumčarenjem visokotarifne robe u BiH, odnosno nezakonitim prometom duvana u listu i sječenog duvana.

Ova kriminalna grupa, kako se navodi, sumnjiči se da je od marta do jula ove godine na tržište BiH u ilegalan promet ubacila više od 220 tona sječenog duvana s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, čime je budžet BiH oštećen za više od 18 miliona KM.

Aktivnosti se provode prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a više informacija biće saopšteno u toku dana, najavljeno je iz Sipe.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se