9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornički Crveni krst uručio Zahvalnice

ZVORNIK – Predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dejan Galić uručio je danas Zahvalnice za 60 volontera, organizaciji, ustanova i institucija za iskazanu solidarnost i učešće u humanitaroj akciji Crvenog krsta u pružanju pomoći stanovništvu opštine Zvornik prilikom poplava i klizišta u 2014. godini.

Zahvalnice su dodijeljene i načelniku opštine Zvornik Zoranu Stevanoviću, te načelniku odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milanu Cvijetinoviću.

Na prijemu u prostorijama zvorničkog OOCK Galić je istakao koliko je značajna pomoć koja je stanovništvu pružena kad je bila najpotrebnija.

– Vi ste naši humanisti i svako od vas je sa svoje pozicije dao maksimum kada su Zvornik zadesile katastrofalne poplave i to i na ovaj način želimo da istaknemo – rekao je Galić.

Sekretar OOCK Zvornik Dana Mićić poručila je da su volonteri, donatori, ustanove, novinari položili veliki ispit humanosti i solidarnosti.

– Ovo je prilika da se zahvalimo najsitaknutijim volonterima, lokalnoj upravi, donatorima, javnim ustanovama, sportskim organizacijama, opštinskoj Civilnoj zaštiti i Profesionalno vatrogasnoj jedinici, našim novinarima. Takođe, veliki je broj i pojedinaca koji su donosili pomoć u Crveni krst i njima se još jednom javno zahvaljujemo – rekla je Mićićeva.

Cvijetinović je podsjetio da je u prošlogodišnjim poplavama oko 500 domaćinstava imalo štetu na kućama, kao i 1.100 poljoprivrednih proizvođača na svojim poljoprivredim dobrima, ali da niko ni jedan dan nije bio bez hrane i vode.

– To je trajala oko mjesec i po dana i u tom periodu svima je redovno dostavljana hrana i voda. U zvorničkom Crvenom krstu radilo se i subotom i nedeljom i uveče i praznicima, da bi se organizovalo prikupljanje, skladištenje i podjela pomoći, i niko se tada nije požalio da nije dobio hranu ili vodu ili drugu vrstu pomoći. Mladi volonteri su prikupljali pomoć i na punktovima u gradu, naše javne ustanove, preduzeća, Civilna zaštita, Vatrogasci, svi smo radili dobro u muci koja nas je tada snašla – istakao je Cvijetinović koji se i ispred lokalne uprave zahvalio svima koji su dali svoj doprinos kako bi se pomoglo poplavljenom stanovništvu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se