-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Vlasenica: Spomen-soba u novim prostorijama

Odlukom opštinskih vlasti u Vlasenici spomen-soba poginulim borcima Vojske Republike Srpske biće premještena na novu lokaciju, u prostorije vlaseničkog Doma kulture, u kojima se nalazio Omladinski centar.

Načelnik opštine Dragoslav Todorović rekao je danas Srni da će adaptacija prostorija u kojima će biti smješteni eksponati iz spomen-sobe početi ove sedmice, a da je lokalna vlast za te potrebe iz opštinskog budžeta obezbijedila 6.000 KM.

Todorović je dodao da je ova akcija pokrenuta na inicijativu Boračke organizacije u Vlasenici i porodica poginulih boraca.

„Dosadašnji prostor nije bio adekvatan, jer je dosta nepristupačan, posebno u zimskom periodu, pa je spomen-soba uglavnom bila zaključana i bez posjetilaca. Odluku da se premjesti na drugu lokaciju donijeli smo prošle godine, ali čekali smo se da se omladinska organizacija izmjesti, kao i pogodno vrijeme za građevinske radove“, rekao je Todorović.

Adaptaciju prostorija u kojima će biti smještena spomen-postavka radiće firma „Sin Grad“ iz Vlasenice, a rok za završetak radova je 30 dana.

Spomen-soba u Vlasenici otvorena je u znak sjećanja na 315 boraca Vojske Republike Srpske opštine Vlasenica poginulih u otadžbinskom ratu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se