15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

U BiH ne želi da živi 1,5 miliona ljudi

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Aleksandar Senić izjavio je da je činjenica – bez obzira da li postoje zvanični pritisci na Beograd da oslabi veze sa Republikom Srpskom i da podrži ustavne promjene u BiH – da barem milion i po ljudi jednostavno ne želi da živi u takvoj zemlji i da teži nečemu drugom.

Senić je ocijenio da je BiH u ovom trenutku disfunkcionalna zemlja, koja bi kao takva mogla biti prijetnja stabilnosti Balkana.

„BiH je danas disfunkcionalna zemlja i neophodno je da se obezbede uslovi, da ona profunkcioniše, jer će u suprotnom biti stalni izvor nestabilnosti na Balkanu. To znači da same ustavne promene, bez ekonomskog oporavka BiH, neće bitno promeniti situaciju i doneti toj zemlji preko potrebnu političku stabilnost“, konstatovao je Senić za novosadski „Dnevnik“.

U političkoj javnosti Srbije sve prisutnije su priče da NJemačka i ostale zemlje Zapada vrše stalni pritisak na Beograd da oslabi veze sa Republikom Srpskom i da podrži ustavne promjene u BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se