15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

SRPSKI STRUČNJAK: Kada čujete šta ovo voće radi vašim grudima, nećete ga vaditi iz usta

Priroda se od samog početka pobrinula da nam obezbjedi sve što nam je potrebno, pa žene ne bi uopšte morale da troše mnogo novca na razne mackalice – samo kada bi se okrenule prirodi i kada bi znale gdje šta da traže. Primarijus dr Petar Borović otkriva za „24 sata“ skrivena svojstva nekih voćki i povrćki za koja do sada vjerovatno niste čuli.

BROKOLI

Brokoli mnogi izbjegavaju zbog specifičnog ukusa, ali kada biste znali kakva blaga krije, mnogo češće bi vam bio na meniju, tvrdi dr Borović.

– Brokoli sadrži odličan antioksidant, sulforafan, koji ima jednu finu osobinu. Naime, naučna Istraživanja su pokazala da ovo jedinjenje utiče na ćelije raka u samom početku, pa sve tamo negdje do druge faze, i vraća ih u normalu. Nažalost, ovo jedinjenje se nalazi samo u izuzetno mladom brokoliju, pa ovaj koji nalazite u radnjama gotovo da ga uopšte nema – ističe naš sagovornik.

GROŽĐE

Pored toga što je jako ukusno, slatko i osvježavajuće, grožđe je, pokazuju istraživanja, i višetruko dobro za vaše zdravlje.

grožđeANANAS

Imate problema sa spuštenim i opuštenim grudima? Nema problema, samo navalite na ananas!

Naime, opuštanje grudi je normalna stvar koja se javlja s godinama, ali je pospješuju neke stvari, kao što je pušenje, pretjerivanje s alkoholom ali i kafom. Slasni ananas može da riješi sve probleme.

Koja još hrana čini da vaše grudi rastu, saznajte na sajtu 24 sata.rs.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se