SPORT

»Šarli Ebdo« optužio Nadala za doping

Teniska federacija Španije javno je protestovala zbog najnovije naslovne strane satiričnog časopisa „Šarli Ebdo“, na kojoj je, navodno, karikatura Rafaela Nadala sa špricevima u ruci.

„Izražavamo javni protest protiv francuskih publikacija koje dovode u sumnju čistotu tenisa. Ono što je objavio ‘Šarli Ebdo’ eklatantan je primer napada na integritet sporta koji je sinonim poštenja“, navodi se u saopštenju RFET, koji „u svakom slučaju iz sveg srca potpuno podržava Nadala i sve španske tenisere“, piše Blic.

Francuski satirični list objavio je u najnovijem broju naslovnu stranu na kojoj je teniser – koji podsjeća na Nadala, sa dva šprica zabodena u ruke, što je očigledna insinuacija na doping.

Naime, insinuacije postoje i zbog metode terapije kojoj je Nadal svojevremeno bio podvrgnut, a koja podrazumjeva vađenje krvi, njeno obrađivanje i ubrizgavanje najboljih dijelova i ćelija nazad, što je Nadalu rađeno kod tetive kolena, poslije čega je period oporavka skraćen. Ta terapija je bila zabranjivana i ponovo je legalizovana 2011. godina, ali se, primjera radi, u Italiji i dalje smatra dopingom.

Tagovi
Back to top button
Close
Close