-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Radojičić napustio Poslanički klub, ali ostaje član SNSD-a

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Igor Radojičić napušta Klub poslanika, ali da ostaje u SNSD-u.

„Razgovarao sam s njim telefonom da saznam o čemu se radi, a on je rekao da su razlozi tehničke prirode“, istakao je Dodik.

Dodik je izjavio da eventualni prelazak poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Igora Radojičića u neku drugu političku partiju ili blok neće ugroziti skupštinsku većinu, koja ostaje jaka.

„Žao mi je što je došlo do ove situacije, jer je on bio važan u koncipiranju i provođenju novih politika SNSD-a“, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da Radojičićev značaj u stranci ni danas nije ništa manji, ali da na njegove lične odluke ne može da utiče.

Dodik je istakao da će poštovati svaku Radojičićevu odluku, te da mu je žao što postoje određeni problemi koje su pokušavali da riješe.

„Mislim da Radojičić nema razloga i da nije u pravu sa svim iznesenim stvarima koje je pokušao da objasni. Niko u SNSD-u ne radi protiv Radojičića, a s njim ću razgovarati danas ili sutra i tada ću donijeti odluku o svemu ovome“, kaže Dodik.

On je naglasio da je Radojičić slobodan da izabere politički put i da SNSD nikoga ne zaustavlja.

„Radojičić je imao više pozicija u SNSD-u, nego što bi eventualno imao u nekom trećem poslaničkom klubu u parlamentu Srpske. On je bio predsjednik Narodne skupštine u ime SNSD-a, naš potpredsjednik i to su značajnije pozicije, nego što bi bile u trećem bloku“, naglasio je Dodik.

On je naveo da su sadašnja Vlada i premijer Srpske Željka Cvijanović izabrani uz Radojičićevu podršku.

„Radojičić je tada rekao da je izbor Cvijanovićeve logičan, jer je dobila 327.000 glasova i da je nosila izbornu kampanju. On je smatrao da je politički korektno i džentlmenski da Cvijanovićeva bude imenovana“, naglasio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da je bilo planirano da Radojičić bude uključen u rad institucija BiH ili da bude gradonačelnik Banjaluke, a razmatrana je i mogućnost da bude direktor nekog velikog preduzeća.

Dodik je naveo da više nijedan poslanik SNSD-a neće izaći iz Kluba poslanika.

Lider SNSD-a je istakao da ova partija nije pravila aferu o dešavanjima u drugim stranka, kao na primjer o poslaniku Napredne Srpske Adamu Šukalu koji je prišao SDS-u.

„Kada se nešto desi na strani vlasti pravi se priča, a kada je nešto kod njih to niko ne primijeti“, dodao je Dodik i podsjetio da je lider SDS-a Mladen Bosić potpisao sporazum sa Šukalom, prema kojem će u dva izborana ciklusa biti prvi na kompenzacionim listama, pišu Nezavisne novine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se