-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Porodicama žrtava još po 25.000 evra

Njemačka aviokompanija „Lufthanza“ saoptšila je danas da je predložila da porodicama žrtava avionske nesreće koja se dogodila u francuskim Alpima u martu bude dodijeljeno po 25.000 evra.

Kompanija će dodijeliti po 10.000 evra svakom člana porodice sa liste koju odredi kompanija, uključujući roditelje, djecu i supružnike.

Ova predložena suma dodaje se na prvu pomoć od 50.000 evra, koliko je kompanija odobrila po putniku, nakon pada aviona kompanije „DŽermanvings“, filijale „Lufthanze“.

„Ova punuda je potpuno neadekvatna i veoma niska“, izjavio je jedan od advokata porodica žrtava Elmar Giemula, ocjenivši da je lista najbližih rođaka žrtava za nadoknadu od 10.000 evra suviše redukovana.

Kompanija međutim, tvrdi da je osnovala fond za podršku obrazovanja za djecu poginulih, kao i fond od šest miliona evra namijenjen za individualnu pomoć porodicama.

Planirana je i izragnja memorijalnih spomenika u više gradova u NJemačkoj, Francuskoj i Španiji, prenosi AFP.

Kompanija „Lufthanza“ planira i da plati odštetu porodicama žrtava koje nisu njemački državljani, ali precizira da je suviše rano da se govori o iznosu jer to zavisi od zakona u zemljama porijekla putnika poginulih u ovoj nesreći.

U nesreći koja se dogodila 24. marta, kada se u francuskom Alpima srušio avion „DŽermanvingsa“, poginulo je 150 putnika, od kojih 72 Nijemaca i 50 Španaca

Prema rezultatima istrage, avion je oborio kopilot Nijemac Andreas Lubic.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se