23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nema dogovora o uspostavljanju nove koalicije

Predsjednici SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović danas nisu postigli dogovor o uspostavljanju nove koalicije u Federaciji BiH /FBiH/.

„Ništa posebno i konkretno nije dogovoreno. Ovo je bio redovni sastanak“, izjavio je Izetbegović novinarima nakon susreta.

Kada je riječ o Savezu za bolju budućnost /SBB/, Izetbegović tvrdi da ta stranka od oktobra do danas sama sebe isključuje iz mogućnosti ulaska u koaliciju, prenijeli su federalni mediji.

Izetbegović smatra da postoji mogućnost koaliranja sa manjim strankama, među kojima je BPS-Sefer Halilović, te poručio da će se u narednim sedmicama na tome raditi.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je nakon razvogovra sa Izetbegovićem da će u narednih 10 dana uslijediti pregovori o uspostavljanju vlasti sa drugim zainteresovanim strankama u FBiH.

„Razgovarali smo o uspostavljanju vlasti u FBiH i kantonima, o njenom funkcionisanju i nefunkcionisanju i dogovorili da se mora završiti priča o Mostaru i formiranju vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i to u ovoj sedmici“, naglasio je Čović.

On je rekao da će svakako razgovarati sa SBB-om, jer bi ta stranka bila najpoželjnija kao partner zbog toga „što bi onda imali čvrstu parlamentarnu većinu“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se