18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Hrvati /ne/ idu na Evropsko prvenstvo

ŽENEVA – Izvršni direktor organizacije fARE /Fudbal protiv rasizma u Evropi/ Piar Povar smatra da bi Hrvatsku trebalo izbaciti sa Evropskog prvenstva 2016. godine.

„Podnijeli smo izvještaj Uefi. Hrvatski fudbalski savez imaće pravo da izloži sve što bi im moglo pomoći u odbrani, ali pravila su jasna – Hrvatska bi trebala biti izbačena sa sljedećeg takmičenja“, smatra Povar.

On je zabrinut zbog velikog broja incidenata koji se događaju u hrvatskom fudbalu posljednih godina.

Dva velika incidenta koja su šokirala svijet jesu onaj sa Šimunićem i nacističkim pozdravom i posljednji u nizu koji se desio na Poljudu, kada se meč Hrvatska – Italija igrao na stadionu na kome je bio „ugraviran“ kukasti krst.

Hrvatski predstavnik u organizaciji FARE Zoran Stevanović vjeruje da Hrvatska ipak neće biti izbačena, već da će joj UEFA odrediti „kombinovanu kaznu“.

On smatra da bi Hrvatskoj mogli biti oduzeti neki bodovi, da bi mogla biti kažnjena sa još jednom utakmicom pred praznim tribinam i da će joj biti određena veća novčana kazna.

U slučaju sličnog incidenta u budućnosti, Hrvatska će biti izbačena sa prvog narednog takmičenja – smatra Stevanović, a prenose hrvatski portali.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se