15.4 C
Zvornik
25. септембра 2022.

Geteborg: Kriminalci iz osvete likvidirali i djevojčicu

GETEBORG – Četvorogodišnja Luna Mandić, koja je stradala sa ocem Dejanom (29) i sa još dva očeva prijatelja u eksploziji bombe podmetnute pod automobil, nije bila slučajna greška.

To je za švedske medije saopštio Robert Karlson, šef policije u Geteborgu zadužen za rejon gdje su stradali pronađeni.

„Potvrdili smo da je jedan od poginulih muškaraca nedavno bio povezan sa sukobima u Geteborgu. Ovo je definitivno osveta. Zasad ne djeluje da je to bilo slučajno. To je strašno“, rekao je on.

Luna se vraćala sa ocem Dejanom i njegova dva prijatelja kući s pecanja. Međutim, do svog krevetića nije stigla, jer je ispod automobila kojim su se vozili bila podmetnuta eksplozivna naprava. Automobil je dignut u vazduh u Hinsingenu kod Geteborga, a Dejan i njegovi prijatelji su poginuli na licu mjesta. Djevojčica je izdahnula u bolnici, piše Blic.

„Svi smo šokirani… Pijemo lijekove za smirenje cijeli dan“, rekla je Lunina tetka i Dejanova sestra za švedski list „Aftonbladet“.

Tridesetdvogodišnji muškarac koji je stradao u automobilu sa Dejanom i Lunom Mandić vođa je jedne bande u okolini Geteborga. Nedavno je optužen za pucnjavu, a 2008. godine je osuđen za umješanost u ubistvo člana suparničke bande.

Jedna od žrtava je i poznati član kriminalne bande – tridesetdvogodišnji muškarac, ranije osuđivan za teška djela. Njega policija tretira kao lidera kriminalne bande u Hinsingenu. Nedavno je optužen za pucnjavu tokom sukoba u kraju, a osuđen je i za umješanost u ubistvo člana suparničke bande 2008. godine. Policija vjeruje da je u pitanju upravo osveta zbog napada na suprotstavljenu bandu i da je zato i stradala djevojčica kao upozorenje drugima da će udariti na njihove najbliže.

„On i moj brat se poznaju. Svi smo odrasli u istom kraju. Možemo samo da nagađamo šta se desilo. Mislimo da je bomba. A onaj ko je to uradio… pitam se šta taj ima na svojoj savjesti“, rekla je Dejanova sestra.

Ona kaže da je porodica dobila informaciju o nesreći i da je cijelu noć vozila kako bi čula nešto o djevojčici. Međutim, čim su stigli u bolnicu, rečeno im je da ni djevojčica nije preživjela.

„Dejan je u petak poslije posla žurio da ide na pecanje sa prijateljima. Ne znamo šta se kasnije desilo… U šoku smo“, kaže ona.

Ova nesrećna žena kaže da je informaciju o strašnoj tragediji morala da saopšti roditeljima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se