23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Britanija da povuče nacrt rezolucije o Srebrenici

BEOGRAD – Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta pozvao je Veliku Britaniju da povuče nacrt rezolucije o Srebrenici jer ne doprinosi pomirenju i njime se šalje necivilizacijska poruka.

Linta je odbacio nacrt rezolucije Velike Britanije o Srebrenici, ocjenjujući da to neće doprinijeti jačanju pomirenja i saradnje među narodima u BiH i u regionu.

„Veoma je loše izdvajati zločin u Srebrenici nad Bošnjacima 1995. godine u odnosu na srpske žrtve Srebrenice i okoline 1992-1995. godine i drugih zločina koji su se desili u BiH jer se šalje necivilizacijska poruka da su samo bošnjačke žrtve vrijedne žaljenja, a srpske i sve druge žrtve nisu“, saopštio je Linta.

Linta apeluje da Velika Britanija povuče postojeći i pripremi novi nacrt rezolucije kojim bi bili osuđeni svi zločini počinjeni na području BiH i odata počast svim žrtvama, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

„Na ovaj način Velika Britanija bi dala suštinski doprinos uspostavljanju dijaloga, prihvatanju odgovornosti za zločine svih strana u građanskom ratu i iskrenoj podršci svim žrtvama kao temelja za jačanje trajnog mira i stabilnosti kako u BiH, tako i u regionu“, naveo je Linta.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se