18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Bez podrške rezolucije o Srebrenici

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zbog nedostatka entitetske većine iz Republike Srpske danas nije usvojio prijedlog rezolucije o Srebrenici čiji su predlagači poslanici Denis Bećirović, Mirsad Mešić i Zaim Backović.

Dokument je upućen Kolegijumu Doma na dodatno usaglašavanje. Za je glasalo 25 poslanika, 13 je bilo protiv, a četiri uzdržana.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović, nije dobio podršku jer iz Republike Srpske nije bilo dovoljne entitetske većine, pa je upućen Kolegijumu Doma na dodatno usaglašavanje.

Usvojen je Prijedlog odluke o izboru članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, čiji je predlagač Kolegijum Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Na listi predloženih članova je Nikola Špirić /SNSD/ umjesto Željka Komšića /DF/, čime su otklonjeni problemi u konstituisanju ovog tijela.

Usvojen je Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o usaglašavanju teksta Zakona o obligacionim odnosima u civilnom vazduhoplovstvu BiH.

Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o usaglašavanju teksta Zakona o carinskoj politici u BiH upućen je Kolegijumu Doma na dodatno usaglašavanje, kao i Izvještaj o radu Regulatorne komisije za električnu energiju BiH u 2014. godini.

Usvojeni su Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2014. godini i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2014. godinu, materijal Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Predstavnički dom nije usvojio Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH i Godišnji izvještaj o pojavama diskriminacije u BiH za 2014. godinu, te su upućeni Kolegijumu Doma na dodatno usaglašavanje.

Predstavnički dom nije primio k znanju Informaciju o radu Tužilaštva BiH za 2014. godinu, zbog nedostatka opšte većine.

Inicijativa poslanika Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Savjet ministara BiH da u ovoj godini pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o dijaspori BiH upućena je Kolegijumu Doma na dodatno usaglašavanje.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se