15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Ulične trke okupile oko 1.000 djece i mladih (foto)

ZVORNIK – U okviru obilježavanja Dana opštine Zvornik danas su u glavnoj gradskoj ulici održane trke u kojima je učestvovalo blizu 1.000 mladih Zvorničana.

Djeca uzrasta od prvog razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole pokazali su svoju brzinu u trčanju u dužini od 100 do 800 metara.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Ivanović rekao je da je cilj uličnih trka koje se ove godine održavaju po prvi put prezentovanje omladine, njihovo usmjeravanje ka sportu, ali i prezentovanje grada. On je dodao i da je želja Opštinske uprave da one naredne godine budu još masovnije.

Savjetnik načelnika opštine za mlade, NVO i sport Ognjen Pavlović rekao je da su trke bile podijeljene po uzrasnim kategorijama i da su se odvijale u glavnoj gradskoj ulici, od zgrade opštine do zgrade Robne kuće. On je dodao da su osvajači prva tri mjesta u svim kategorijama dobili Diplome.

Djeca i mladi su pokazali veliko interesovanje za ulične trke uz ocjenu da im je današnja manifestacija prilika da se druže, zabave i pokažu sportski i takmičarski duh.

Ivanović je najavio da je namjera Opštinske uprave da ulične trke postanu tradicionalne i još bolje organizovane.

On je dodao i da će u okviru obilježavanja Dana opštine u subotu takođe biti održan sportski dan kada će u glavnoj gradskoj ulici biti organizovani turniri u basketu i odbojci, promocija klubova borilačkih sportova, kao i rolerijada.

U okviru obilježavanja Dana opštine Zvornik mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ „crtali su svom gradu“, dok je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ sinoć otvorena izložba fotografija „Zvornik nekad i sad“ autora Zorana Ivanovića, profesora istorije u SŠC „Petar Kočić“.

Centralni događaj na Dan opštine, u četvrtak, biće Svečana akademija u Domu omladine kada će biti dodijeljena i opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama. Istog dana biće upriličeno i otkrivanje „Paletinog“ murala na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište „Aleksandar Joković“ iz Ljubovije u Domu omladine izvesti predstavu „Profesionalac.

U petak će Dječiji vrtić „Naša radost“ izvesti završnu priredbu na platou „Kasina“, nakon čega će gosti iz Bijeljine izvesti predstavu za djecu „Šumska Šala-bala-bajka“.

Rafting kluba „Eko Drina“- sekcija „Safari“ u subotu će organizovati Džipijadu, a toga dana biće održan i Festival gitare „Zgitar fest.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se