0.9 C
Zvornik
28. новембра 2022.

Ukrasili maturski pano marihunaom

BANJALUKA – Neobičan pano maturanata Tehničke škole, smjer instalateri, koji je danima unazad privlačio pažnju građana, kako na ulicama grada, tako i na društvenim mrežama zbog biljke koja podsjeća, ni manje ni više, nego na list marihuane, juče je vraćen nazad u školu.

O panou razreda III-1 pričalo se bukvalno na svakom koraku, a posljednjih sedam dana kružio je društvenim mrežama. Mišljenja su bila podijeljena, od onih da su učenici dodavanjem lista na pano pokazali da su veoma duhoviti, do onih drugih, kako bi zbog nevine šale svi mogli da imaju probleme.

Bez odobrenja

Postavljalo se i pitanje ko je odlučio da sporni dodatak, koji mnogo podsjeća na marihuanu, bude dio panoa, ali i kako je rukovodstvo škole pristalo? Iz Tehničke škole rekli su da je pano sklonjen onog momenta kada je razrednica videla sporni dodatak.

„Učenici panoe rade u dogovoru sa razrednim starješinama, tako je bilo i u ovom slučaju. Razrednica ovog odjeljenja vidjela je radnu verziju panoa na kojoj su stajale njihove fotografije i u pozadini instalacije koje su opisivale njihovu struku, a dodatak koji izgleda poput marihuane i koji je očigledno umetnut naknadno, razrednica nije vidjela, niti je odobrila. Mi smo danas pano vratili u školu, kaže psiholog u ovoj školi Tatjana Radulović.

O eventualnim posljedicama i da li će ih uopšte biti, Radulovićeva nije mogla da govori.

„Direktorka škole je trenutno na ekskurziji i vraća se sljedeće sedmice. Iako je nastava za maturante zvanično završena, učenici još nisu položili završni ispit. Šta će dalje biti, to vam zaista ne mogu reći. Ono što je sigurno je da će na Nastavničkom vijeću to biti spomenuto, jer ako je riječ o listu marihuane, takav pano je neprimjeren i škola to ne odobrava“, ističe Radulovićeva.

Privlačenje pažnje

Banjalučanin Dragoslav Babić, koji je imao priliku da pano vidi prije nego što je sklonjen sa izloga jednog butika u Jevrejskoj ulici, kaže da mu nije bio jasan takav potez maturanata, ali da u tome definitivno nije vidio ništa loše niti zlonamjerno.

„Ne znam zbog čega su maturanti ove škole na pano stavljali list marihuane. Bilo bi mi donekle razumljivo da je u pitanju Medicinska škola, mislio bih da se zalažu za legalizaciju marihuane, ali naravno u medicinske svrhe, ovako plašim se da su ovi mladići samo za legalizaciju. Šalim se malo, naravno. Ne vjerujem da su djeca imala lošu namjeru, mislim da su htjeli da se našale ili jednostavno da privuku pažnju, a naročito dejvojaka i u tome su definitivno uspjeli. Jednog dana će se sa osmijehom sjetiti svog nestašluka“, kaže Babić, piše „Press“.

I prošle godine neobičan pano

U julu prošle godine u Gospodskoj ulici osvanuo je pano maturanata Ekonomske škole generacije 1999. godine. Jedan od učenika došao je na ideju da fotografije nastale na žurki organizovanoj povodom 15 godina mature izloži na panou, a da pritom nikom ne kaže za svoj plan. Razlog ovog neobičnog gesta bio je to što u vrijeme njihovih maturskih dana nije bio običaj da se maturanti slikaju za pano, te je želio da ih iznenadi i obraduje na ovaj način.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se