4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Stižu obilne kiše, rijeke za sada miruju

BANJALUKA – U Republici Srpskoj neće biti olujnog nevremena, nego se očekuju obilnije kiše, kazala je Milica Đorđević, dežurni hidrometeorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Kako je kazala, obilnija kiša očekuje se u ponedjeljak ujutro od centralnih prema istočnim predjelima, a kasnije će se proširiti i na sjever.

Prema njenim riječima, najavljene padavine će poslijepodne slabiti, dok će u utorak u drugom dijelu dana ponovo biti nestabilno vrijeme sa grmljavinom.

„U srijedu će još malo biti kiše, koja polako prestaje, da bi u drugom dijelu sedmice, od četvrtka, konačno uslijedila stabilizacija vremena sa sunčanim vikendom“, zaključila je Đorđevićeva.

Iz Civilne zaštite RS danas je rečeno kako nema opasnosti od izlivanja rijeka.

„Intenzivno pratimo vodostaj rijeke Save nakon obilnih padavina u Hrvatskoj i Krajini. Ta voda je u koritu rijeka i ona sada treba da otekne, na šta konstantno i odgovorno obraćamo pažnju“, kazao je Željko Stojanović, portparol Republičke uprave Civilne zaštite.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, kazao je kako je ova uprava u stalnom kontaktu s Agencijom za vode i meteorolozima, te da nema nagovještaja da bi moglo doći do izlijevanja rijeka.

On je napomenuo da ova količina padavina trenutno ne može ugroziti nijedan od vodotoka, ali da su moguće bujične vode.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se