9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

ŠOK U 95. MINUTU: Drina poražena u Gradačcu (foto/video)

Fudbaleri Drine razočarali su još jednom svoje navijače porazom na gostovanju. Bolji od njih bili su fudbaleri Zvijezde sa 2:1, koji su tako uhvatili slamku spasa u borbi za premijerligaški status.

Zvorničani u ovoj polusezoni očigledno nisu miljenici sreće jer su po ko zna koji put izgubili u samom finišu utakmice. Da stvar bude gora, Drina je prvi gol primila u poslednjoj minuti prvog poluvremena a drugi u 95. minutu.

Situacija koja će sigurno ostati upisana u istoriji takmičenja Premijer lige BiH.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini, imali više loptu u nogama te su napravili par dobrih i opasnih napada, ali ne i prilika. Drina je, s druge strane, uglavnom bila opredjeljena za odbranu svog gola a malobrojnim kontranapadima je pokušavala ugroziti Brkića.

Upravo iz jednog takvog je Mrkaić propustio dobru priliku u 20. minutu, kada je uspio zaobići i golmana Zvijezde ali njegov šut odlazi pored lijeve stative Brkićevog gola.

Nakon toga Zvijezda je propustila nekoliko polušansi preko Diate, Ordagića i Čovića a u 45. minutu stižu do vodstva od 1:0. Mirko Spasojević se najbolje snalazi pred golom Drine nakon centaršuta jednog igrača Zvijezde i postiže gol.

I u drugom poluvremenu Zvijezda je bila opasniji rival. Nakon kornera Gadžo šalje loptu pored desne stative gola Drine.

Kako se bližio kraj susreta tako se i Drina oslobađala pritiska a u 85. minutu dolazi i do izjednačenja. Đerić je uputio centaršut za Ilića, koji šutira a golman Brkić odbija loptu do Damira Memovića, što štoper Drine koristi i postiže gol za 1:1.

Nakon toga viđena je prava borba na terenu. I jedni i drugi su igrali otvoreno a Fačić u jednom napadu domaćina šalje loptu preko gola Maksimovića.

I kada su svi očekivali kraj utakmice, nakon jednog duela u blizini šesnaesterca Drine glavni sudija Darko Obradović, u petom minutu sudijske nadoknade, signalizira faul. Zvijezda izvodi slobodan udarac, loptu loše izbija Maksimović a na nju nalijeće Puljić, koji pogađa stativu te se lopta odbija do Spasojevića a ovaj postiže pobjedonosni gol za svoju ekipu.

Tako je Drina propustila dobru šansu da se kući vrati sa jednim bodom i sa dosta odrađenog posla u borbi za opstanak. Novu priliku za ispunjenje svojih ciljeva imaće već u subotu protiv veoma jake ekipe Širokog Brijega.

„Čestitam ekipi Zvijezde na zasluženoj pobjedi. Pobjeda ostvarena u zadnjim minutama utakmice mnogo je bolna za nas. Zvijezda je bila bolja tokom čitave utakmice, više je željela pobjedu. Mi smo iz jednog šuta dali izjednačujući gol, bili na pragu osvajanja boda, međutim ponovo su se potkrale neke greške koje su neshvatljive. Dosuđen je slobodan udarac, primili smo gol u 95. minutu utakmice“, rekao je nakon utakmice trener Drine Srđan Bajić.

NK ZVIJEZDA – FK DRINA 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 – Spasojević u 45. minutu; 1:1 – Memović u 85. minutu; 2:1 – Spasojević u 95. minutu; Stadion: Banja Ilidža; Gledalaca: 400; Glavni sudija: Darko Obradović (Stolac); Žuti kartoni: Karavdić, Fačić, Čolić, Spasojević (Zvijezda), Blagojević, Lazarević, Vasić, Ilić (Drina).

ZVIJEZDA: Brkić, Karavdić (Od 71. minuta Jovanović), Puljić, Islamagić, Gadžo, Spasojević, Ordagić, Čolić, Fačić, Diata (Od 80. minuta Hasić), Čović. Trener: Nedim Jusufbegović.

DRINA: Maksimović, Filipović (Od 55. minuta Đurić), Milošević, Ilić, Mrkaić, Vasić (Od 66. minuta Jokić), Lazarević, Memović, Nedeljković (Od 46. minuta Đerić), Blagojević, Bošković. Trener: Srđan Bajić.

[mom_video type=“youtube“ id=“gznkvQjp9tQ“ width=“520″ height=“350″]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se