18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Sanaciji šteta u poljoprivredi: Poljoprivrednicima po 2500 KM

ZVORNIK – U skladu sa planom Vlade Republike Srpske da poljoprivrednim domaćinstvima pomogne u saniranju šteta na usjevima nanesenim u prošlogodišnjim majskim poplavama, a koje su zabilježene od strane opštinskih komisija za procjenu šteta, stručne službe opštine od sutra će pozivati poljoprivrednike da dostave svoje tekuće račune na koje bi se mogla doznačiti moguća novčana sredstva.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske zatražilo je od lokalnih uprava da dostave tekuće račune poljoprivrednika koji su pretrpjeli štete od poplava u maju 2014. godine.

– Prema nekim podacima o ukupnim štetama u Republici Srpskoj, moguća je pomoć najviše do 2.500 KM po domaćinstvu ili 50 odsto procjenjene štete. Nakon obrade svih podataka Ministarstvo će opštini dostaviti prijedloge pomoći i realno je da ona bude uplaćena do septembra ove godine – kaže načelnik opštinskog odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

Ukupne štete pričinjene u prošlogodišnjim poplavama kod 1.037 poljoprivrednih domaćinstava u zvorničkoj opštini iznose 1.400.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se