9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

PREDSTAVNICI FSBIH I UEFA-E U ZVORNIKU: Pred Drinom trenutak istine!

Fudbaleri Drine sutra će voditi presudnu bitku za opstanak u Premijer ligi. Pobjeda Zvorničane ostavlja i sledeće sezone u ligi dok bi poraz značio ispadanje u Prvu ligu RS.

Mogla je Drina odavno obezbjediti opstanak, svi su toga svjesni, od igrača do navijača. Bodovi su ispuštani kao na traci, od Mladosti, preko Viteza, Zvijezde pa sve do Borca. Ali to je sada prošlost koju treba zaboraviti, bar sutra, a kad se obezbjedi opstanak iz njih izvući pouke.

Odavno ljubitelji fudbala u Zvorniku, a i šire, ne pamte da se igrala neka utakmica sa sličnim značajem. I Drina i Slavija se bore za opstanak, s tim što gostima i bod godi, dok bi Drina, u slučaju da ne zabilježi pobjedu, zavisila od drugih rezultata.

Trener Srđan Bajić ističe da je sada besmisleno vraćati se u prošlost i da se utakmice ovog tipa trebaju doživjeti.

„Očekuje nas jako teška utakmica. Da smo mogli da biramo ne bi sigurno izabrali trenutak da se u zadnjoj utakmici borimo za opstanak. Ja kažem da treba i ovo doživjeti u fudbalu, prisutan je veliki pritisak ali šta je tu je. Sve je u našim rukama, sa pobjedom sigurno završavamo posao a u slučaju, ne daj Bože, nekog drugog rezultata zavisimo od drugih utakmica“, kaže Bajić.

Kao i u prethodnim susretima, Bajić ni u utakmici sezone neće moći računati na nekoliko bitnijih fudbalera. Zbog tri žuta kartona sezona je završena za Nedeljkovića, Blagojevića i Memovića a ekipa dosta kuburi i sa povredama. Kikić i Filipović su trenirali smanjenim intezitetom a Bajić očekuje da „stisnu zube“ i istrče na teren.

„To za nas nije ništa novo. Mi od početka ove polusezone nismo kompletni. Stalno imamo žute ili crvene kartone, imamo povrijeđene igrače, imamo igrače koji igraju a povrijeđeni su, znači nisu u trenažnom procesu. Sve su to problemi sa kojima se suočavamo i koji se ne vide, gledaoci vide samo igrače koji istrče na teren. Uvijek smo imali tu dva-tri igrača koji nisu trenirali po sedam dana a onda zaigraju zbog toga što imamo sužen igrački kadar. To su ogromni problemi ali šta je tu je, od kukanja nema neke vajde“, ističe Bajić.

Da je i predstavnicima Fudbalskog saveza BiH stalo da se poslednje kolo Premijer lige završi regularno pokazuje i angažovanje šest sudija na pojedinim utakmicama, među kojima je i susret Drina-Slavija. Svoj dolazak na Gradski stadion u Zvorniku najavio je i potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje Ibrahim Hasanbegović a u medijima se nedavno pojavila i informacija da će i UEFA poslati svoje predstavnike.

„Fudbalski klub Drina je uvijek svoje utakmice igrala pošteno i u duhu fer pleja. Nema razloga da tako ne odigra i sutra, iako se borimo za opstanak i po cijenu svega. Mi ćemo srce da ostavimo na terenu a što se tiče posmtranja suđenja siguran sam da će i pomenuti predstavnici uživati u jednoj pravoj fudbalskoj predstavi. Ponavljam opet, ovaj klub se nikada nije bavio mešetarenjem i nekim drugim aktivnostima koje nemaju veze sa fudbalom i sportom. Kao što su otvorene za sve navijače i prijatelje kluba, kapije Gradskog stadiona biće otvorene i za sve goste a pogotovo za ljude iz FS BiH i ostale relevantne činioce sudijskih i drugih organizacija“, kaže sportski direktor Drine Milan Đokić.

Utakmica se igra od 17 časova a ulaz na Gradski stadion biće besplatan.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se